Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi


           Okulumuz adını Osmanlı valilerinden Reşit Akif Paşa'dan almıştır.2. Abdülhamit devrinde 2. Meşrutiyetten önce 1907 yılında valilik yapan Reşit Akif Paşa otoriterliği ve şairliği ile ünlüdür. Sivas'ın15 kmdoğusundaki Soğuk Çermik kaplıcasını inşa ettirmiştir. 1918'de Sadrazam Ahmet İzzet Paşa tarafından Nazırlığı verilmek istenmişse de paşa yaşının ilerlemiş olduğunu ileri sürerek bu görevi kabul etmemiştir.

           Okulumuzla ilgili yapılan arşiv çalışmalarında okulumuzun, Sivas eski valilerinden merhum Vali Mehmet VARİNLİ tarafından 1963 yılında temelleri atılmış olup,  15.09.1964 Salı günü tamamlanarak fiilen Milli Eğitim hizmetine girdiği tespit edilmiştir. O yıl açılan 4 yeni okuldan biridir. 10 dershaneyle hizmete girmiş, bir yıl sonra 12 dershaneye çıkarılmıştır. Okul binamız 685 m Üzerine kurulu ve iki katlıdır. 12 derslik, 3 idari oda, 1 öğretmenler odası, 1 yardımcı personel odası, 1 Fen Laboratuarı, 1 arşiv, 1 mescit, 1 temizlik malzemeleri odası, 1 kazan dairesi ve 2 tuvaletten ibarettir.

           Okul Binamız 1991 yılında büyük bir onarımdan geçmiş olup çatı, pencere, elektrik donanımı, sıhhi tesisatı yenilenmiştir. 1995 yılında kalorifer sistemi yapılmıştır. 06.11.2007 tarihinde doğalgaz sistemine geçilmiştir. Okulumuz 1964/1965 öğretim yılından bugüne kadar aralıksız aynı amaçla kullanılmıştır.1996/1997 öğretim yılında taşımalı eğitim kapsamına alınmıştır.   Tarihine kadar taşımalı ve merkezden gelen öğrenicilerimize birlikte hizmet vermiştir.

           Okulumuzun ilk müdürü Bekir AKAY' dır. Daha sonra Yusuf ÇOLAKOĞLU, Ahmet GÜLAÇTI, Feramuz DURAN, Mehmet YILDIZ, Necati KÖMÜRLÜOĞLU ve Murat POLAT okulumuzda müdür olarak görev yapmışlardır. Şimdiki okul müdürümüz ise Sinan SEL´dir.

           Okulumuzun şehir merkezine (Valilik Binasına) uzaklığı 1 km'dir



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi